suomi

Merkonomiksi muodin opinnoilla

Liiketalouden perustutkinto

Merkonomi muodin opinnoilla

Muotikauppa ei ole pelkkää catwalkia, vaan menestyminen edellyttää vahvaa ymmärrystä liiketoiminnasta, kuluttajista ja alan erityispiirteistä. Tule Edupoliin oppimaan muodin ympärillä toimivaa liiketoimintaa! Muodin alalle suunnatussa merkonomi -koulutuksessa opit ymmärtämään muotikaupan bisnestä, markkinoinnin suunnittelua, visuaalisuuden merkitystä, myyntiä sekä sähköistä liiketoimintaa. Edupolin koulutus sisältää Muotikaupan liiton pukeutumisneuvojan koulutuksen, sekä opintomatkan kansainvälisille muodin messuille. Tartu siis tilaisuuteen ja sukella muotialan muuttuvaan maailmaan!
Kenelle?

Koulutus soveltuu muodista kiinnostuneille, jotka työskentelevät myyjänä, somistajana tai toimistotehtävissä ja joilla on halu oppia uutta ja siirtyä uralle eteenpäin. Hallitset jo asiakaspalvelun perusasiat, mutta sinulla ei ole aikaisempaa kaupallista koulutusta. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuskoulutus sopii hyvin myös yrittäjälle. Oppisopimuksen edellytys on, että sinulla on vähintään 25 viikkotyötuntia ja työtehtäväsi soveltuvat tutkinnon tavoitteisiin. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa. Oppisopimuskoulutuksessa saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistava koulutus, jonka laajuus on 180 opintopistettä. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

Liiketoiminnan opintojen kokonaisuus

liike-elämän perustaidot
muotikaupan erityispiirteet
tuloksellinen myyntityö
visuaalinen myymäläympäristö
markkinointiviestintä
toiminnan kannattavuus
pukeutumisneuvoja -koulutus
kansainväliseen muodin maailmaan tutustuminen

 

Pukeutumisneuvonnan kokonaisuus

Vaatteen ja vartalon mittasuhteet
Värien käyttö ja värien viestit
Tilannepukeutuminen ja asusteet
Myynti ja persoonallisuustyypit
Trenditeollisuus ja tulevien sesonkien trendit
Muoti ilmiönä – logiikka, viestintä, filosofia
Tekstiilimateriaalit ja tekstiilien hoito
Stailaus käytännössä


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on arkipäivisin noin 1-2 kertaa kuukaudessa klo 9 – 16. Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta. Oppikirjoja ei varsinaisesti käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu kouluttajan jakamasta materiaalista.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Tutkintotilaisuudet suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.

Opinnoista saat opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki suoritetut opinnot. Oppisopimuksesta saat oppisopimustodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi saat myös tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.


Koulutukseen hakeminen

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, tai hakuajan umpeuduttua. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Hakijoilta edellytetään sujuva suomen kielen taito (B 2.1).

 

Koulutuksen tiedot

11.10.2017 - 29.03.2019

Viimeinen hakupäivä 30.11.2017

Vantaa Virnatie 5 A

oppisopimuskoulutus

Koulutus on maksuton.

Tutkintomaksu 58 EUR

   Print

Hae koulukseen