suomi

Merkonomiksi kauneudenalan opinnoilla

Liiketalouden perustutkinto

Merkonomiksi kauneudenalan lisäopinnoilla

Kosmetiikka-ala on kiehtova sekoitus hyvinvointia, asiakasläheisyyttä, laadukkaita tuotteita ja palveluja, viestintää ja kasvavaa globaalia liiketoimintaa. Kauneudenalalle suunnatussa merkonomin koulutuksessa opit ymmärtämään paremmin bisnestä ja päivität osaamistasi markkinoinnista ja myynnistä nykyaikaisen keinoin, visuaalisuuden vaikutusta elämykseen sekä sähköisten työkalujen käyttöä. Koulutus sisältää lisäksi tehopaketin kauneudenalan opintoja (meikkauksen erityisopinnot), joiden avulla syvennät osaamistasi työtavoista, tuotteista ja asiakastyöstä. Oletko sinä kauneudenalan uusi Huippuosaaja ?
Kenelle?

Koulutus soveltuu kauneudenalasta kiinnostuneille, jotka työskentelevät myyjänä, konsulenttina tai vaikka parturi-kampaajana ja joilla on halu oppia uutta ja siirtyä uralle eteenpäin. Hallitset jo asiakaspalvelun perusasiat, mutta sinulla ei ole aikaisempaa kaupallista koulutusta. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuskoulutus sopii hyvin myös yrittäjälle. Oppisopimuksen edellytys on, että sinulla on vähintään 25 viikkotyötuntia ja työtehtäväsi soveltuvat tutkinnon tavoitteisiin. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta lukuun ottamatta 58 € tutkintomaksua. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa. Oppisopimuskoulutuksessa saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistava koulutus, jonka laajuus on 180 opintopistettä. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

 

Koulutuksessa perehdytään muun muassa seuraaviin aihealueisiin:

 • liike-elämän perustaitoihin eli miten bisnestä tehdään
 • Kauneudenhoitoalan yritystoimintaan
 • tuloksekkaaseen myyntityöhön ja tuoteneuvontaan
 • vaikuttavaan visuaaliseen myyntityöhön
 • markkinointiviestinnän taitoihin sosiaalista mediaa unohtamatta
 • budjetointiin sekä hinnoitteluun
 • omien vahvuuksien kehittämiseen ja oman osaamisen esilletuomiseen.

Meikistä duuni- koulutus Makeup Mondon  järjestämänä
Koulutukseen kuuluu aloituspäivä, kattavat verkko-opinnot sekä näyttökoepäivä Vantaan Tikkurilassa sertifikaatin suorittamista varten

Koulutuksen sisältö ja rakenne:

 • Ihonhoito ja hygienia
 • Päivämeikki
 • Iltameikki
 • Häämeikki
 • Miehen meikki
 • Aikuisen naisen meikki
 • Akne ja ihonvirheet
 • Tatuoinnin peitto

Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on arkipäivisin noin 1-2 kertaa kuukaudessa klo 9 – 16. Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta. Meikkauksen erityisopinnot suoritetaan Makeup Mondon Meikkikoulussa Vantaan Tikkurilassa. Oppikirjoja ei käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu kouluttajan jakamasta materiaalista.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Tutkintotilaisuudet suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.

Opinnoista saat opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki suoritetut opinnot. Oppisopimuksesta saat oppisopimustodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi saat myös tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.


Koulutukseen hakeminen

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, tai hakuajan umpeuduttua. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Opiskelija hankkii itse työpaikan, mutta tarvittaessa autamme työpaikan löytymisessä parhaamme mukaan. Yritykset ilmoittavat usein meille vapaista paikoista ja tarjoamme niitä kiinnostuneille.

Hakijoilta edellytetään sujuva suomen kielen taito (B 2.1).

 

Koulutuksen tiedot

27.09.2017 - 07.09.2019

Viimeinen hakupäivä: 29.09.2017

Vantaa Virnatie 5 A

oppisopimuskoulutus

Koulutus on maksuton.

Tutkintomaksu 58 EUR

   Tulosta

Hae koulutukseen