suomi

Tarjoilija, oppisopimuskoulutus

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hotelli- ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoilija

Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja ja laitat esille myytäviä tuotteita. Teet yhteistyötä toimipaikkasi muun henkilöstön kanssa asiakkaiden viihtyvyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Työpaikkasi voi olla esimerkiksi kahvila, ravintola, henkilöstöravintola tai liikenneasema. Myös erilaiset pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyritykset ja suurtalousalan toimipaikat voivat hyödyntää ammattitaitoasi.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle asiakaslähtöisen tarjoilijan perusammattitaidon.




Kenelle?

Koulutus on suunnattu alalla työskenteleville henkilöille, jotka haluavat kehittää ammatillista osaamistaan uudelle tasolle.


Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu 

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Á la carte –ruoanvalmistus
  • Á la carte –tarjoilu
  • Juomien myynti ja tarjoilu
  • Kahvilapalvelut
  • Kokouspalvelut
  • Majoitusliikkeen varaustoiminnot
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Tilaus- ja juhlatarjoilu
  • Yritystoiminnan suunnittelu

Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena työn ohessa. Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on 3 - 4 kertaa kuukaudessa klo 14.00 - 18.00. Koulutuksen kesto on n. 2 vuotta.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaistamissuunnitelma jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus.

Tutkintotilaisuudet suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.


Koulutukseen hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja aloitus tapahtuu sovittuna ajankohtana.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Lisäksi hakijan on oltava työsuhteessa.

Koulutuksen tiedot

Seuraava koulutus alkaa : 10.01.2018

Viimeinen hakupäivä 18.12.2017

Porvoo Ammattitie 1

oppisopimuskoulutus

Koulutus on maksuton.

   Print

Hae koulukseen