Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Ravitsemisalan koulutus

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokki

Ravitsemisala etsii reippaita työntekijöitä kasvavaan joukkoonsa ja tämä koulutus tähtää työllistymiseen VMP:lle keittiöalan töihin.

Tartu nyt tilaisuuteen!

Tässä koulutuksessa sinulla on mahdollisuus suorittaa Ravitsemispalveluissa toimiminen tutkinnon osa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.




Kenelle?

Koulutus on suunnattu riittävän kielitaidon omaaville ja cateringalasta kiinnostuneille henkilöille.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aiheina on mm.:

  • Ruoanvalmistus
  • Asiakaspalvelu
  • Työsuojelu ja ergonomia
  • Ravitsemustieto
  • Erityisruokavaliot
  • Työlainsäädäntö
  • Ammatillinen suomen kieli
  • Työssäoppiminen

Koulutuksen aikana suoritetaan Hygieniapassi.

Lisäksi tavoitteena on suorittaa osatutkinto (1 tutkinnon osa) Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tutkinto uudistuu 1.8.2018 alkaen ja on nimeltään Ravintola- ja catering-alan perustutkinto.

Tutkinnon osa: Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen (1.8.2018 alkaen Ravitsemispalveluissa toimiminen)


Käytännön toteutus

Koulutus on päätoimista ja se sisältää lähiopetusta ja työssäoppimista. Koulutusaika on pääsääntöisesti 9.00 - 15.00 päivittäin. Työssäoppiminen ma - pe klo 06.00 - 22.00 välisenä aikana, ajat sovitaan työssäoppimispaikan kanssa koulutuksen aikana. Työssäoppiminen suoritetaan VMP:n asiakasyrityksissä pääkaupunkiseudulla.

Koulutukseen sisältyy 20 päivää opintoja Edupolissa Herttoniemessä ja 20 päivää työssäoppimista.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus.

Koulutus on opiskelijalle maksuton.


Koulutukseen hakeminen

Koulutukseen valitaan 16 henkilöä.

Osallistujat valitaan paperivalinnan ja haastattelujen kautta. Perustelethan hakemuksesi huolellisesti.

Koulutukseen voit hakea, jos

  • olet kiinnostunut ravitsemisalan tehtävistä ja etsit töitä
  • olet yhteistyökykyinen, asiakaspalvelutaitoinen, täsmällinen ja huolellinen
  • sinulla on riittävä terveys työskennellä alalla
  • suomen kielen taitosi on riittävä
  • työlupasi on voimassa ja sinulla on Suomalainen henkilötunnus

Työssäoppijalla pitää olla voimassa oleva salmonellatodistus. Tämän voi hankkia koulutuksen aikana ennen työssäoppimisjakson alkua.

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä ensisijaisesti sähköpostitse.

Koulutuksen tiedot

16.07.2018 - 07.09.2018

Viimeinen hakupäivä 18.06.2018

Helsinki Lämmittäjänkatu 2 A

   Print

Hae koulutukseen