suomi

Kokki, oppisopimuskoulutus

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokki

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin ominaisuuksia. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelua-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa. Kokit työllistyvät hyvin, heistä on jopa pulaa.  

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle kokin perusammattitaidon. Edupolissa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään! Opiskelijoidemme ruokaohjeita eri kulttuureista on koottu Edupolin nettikeittokirjaan. Tutustu keittokirjan ohjeisiin sekä tarinoihin, jotka kertovat mm. Edupolin catering-alan opiskelusta. http://keittokirja.edupoli.fi/




Kenelle?

Koulutus on suunnattu alalla työskenteleville henkilöille, jotka haluavat kehittää ammatillista osaamistaan uudelle tasolle.


Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

 Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Á la carte –ruoanvalmistus
  • Á la carte –tarjoilu
  • Juomien myynti ja tarjoilu
  • Kahvilapalvelut
  • Kokouspalvelut
  • Majoitusliikkeen varaustoiminnot
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Tilaus- ja juhlatarjoilu
  • Yritystoiminnan suunnittelu

Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena työn ohessa. Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on noin kerran viikossa klo 14.00 - 18.00. Koulutuksen kesto on n. 2 vuotta.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaistamissuunnitelma jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus.

Tutkintotilaisuudet suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.


Koulutukseen hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja aloitus tapahtuu sovittuna ajankohtana.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Lisäksi hakijan on oltava työsuhteessa.

Koulutuksen tiedot

Seuraava koulutus alkaa: 10.01.2018

Viimeinen hakupäivä: 18.12.2017

Porvoo Ammattitie 1

oppisopimuskoulutus

Koulutus on maksuton.

Tutkintomaksu 58 EUR

   Tulosta

Hae koulutukseen