Kone- ja metalliala - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Kone- ja metalliala

Kiinnostaako sinua työskentely Suomen suurimmalla teollisuuden alalla? Kone- ja metalliteollisuuden ammattilaisia tarvitaan jatkuvasti lisää, eli koulutetulle osaajalle riittää töitä.

Monipuolinen ala työllistää

Tiesitkö, että yli puolet koko maan metalliteollisuudesta on konepajateollisuutta, jossa työskentelevät esimerkiksi hitsaajat? Hitsaavan konepajateollisuuden ammattilaisena olet mukana valmistamassa esimerkiksi laivoja, rakennusten teräsrunkoja, öljynporauslauttoja, öljynjalostamoja, siltoja ja voimalaitoksia. Tehtäviisi kuuluvat erilaisten teräs- ja levyrakenteiden sekä putkistojen ja paineastioiden hitsaukset.

Kone- ja metallialalla työskentelee lisäksi koneistajia, koneenasentajia, kunnossapitoasentajia, muotinvalmistajia, pneumatiikan ja hydrauliikan ammattilaisia jne. Ala tarjoaa mahdollisuuden kehittää niin kädentaitoja kuin tietoteknisiäkin taitoja CNC-koneistamisen, 3D-tulostamisen ja muiden käden- sekä ohjelmointitaitoja edellyttävien työtehtävien myötä.

Hitsauksen ja kunnossapidon koulutusta

Sovit alalle, jos pystyt ottamaan vastaan vaativia haasteita etkä kavahda suuriakaan ympyröitä. Hoidat työtehtäväsi huolellisesti ja ammattitaitoisesti alusta loppuun sekä olet kiinnostunut jatkuvasti oppimaan uutta ja kehittämään osaamistasi.

Edupolin koulutuksissa voit opiskella hitsausta ja kunnossapitoa perus- ja ammattitutkinnoissa. Lisäksi voit suorittaa hitsauksen SHY- ja PED-pätevyyskokeita.

Ajankohtaista

Edupolille SM-kultaa ja pronssia Taitaja-kisoissa

Edupolista oli finaalissa mukana kolme kilpailijaa. Kaarle Paananen voitti SM-kultaa maalauksessa ja tapetoinnissa ja Kaarle Paananen pronssia kirvestöissä.

Menestystarinat Edupolista

Asiakastarinoita - innostavia esimerkkejä onnistumisista niin opiskelijoilta kuin yrityksiltä.

Edupolissa tapahtuu

Viimeisimmät kuulumiset Edupolista. Uutisia, tapahtumia ja blogikirjoituksia.