Työvaltaisuus valtaa alaa - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Työvaltaisuus valtaa alaa

25.10.2016

Nyt se alkaa... Tällä viikolla käynnistyy Edupolin, Porvoon kaupungin päivätoiminta Rosan ja Point Collegen uuden uutukainen yhteistyö. Pinnan alla on kuplinut keväästä saakka, jolloin yhteistyön suunnittelu alkoi ja vihdoin olemme toiminnan ytimessä.

Kyseessä on työvaltainen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon koulutusmalli, jossa opiskelijat jalkautuvat opintojensa loppuvaiheessa luokan ja koulun sijaan todelliseen työympäristöön. Edupolin vanhustyön osaamisalan kolme opiskelijaa, Anne, Elena ja Sari työskentelevät päivätoiminnassa ohjatusti neljänä päivänä viikossa talven ajan. Itse kouluttajana osallistun yhdessä opiskelijoiden kanssa päivätoimintaan muutaman kerran viikossa, ohjaten, havainnoiden ja tukien opiskelijoiden oppimista. Lähiopetusta koululla järjestetään kerran viikossa. Point Collegen neljä sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalan opiskelijaa työskentelevät kouluttaja Suvi Pulkkisen ohjaamana Rosassa yhden päivän viikossa.

Työvaltaisen koulutuksen opiskelijat

Kylmiltään ei toimintaan ryhdytä, vaan tavoitteita ja ideoita on mietitty porukalla muun muassa elokuussa opiskelijoille ja Rosan työntekijöille järjestetyssä yhteisessä työpajassa.  Työpajan myötä asetettiin tavoitteeksi tukea yhteistyöllä päivätoiminnan muutosta entistä asiakaslähtöisempään ja toiminnallisempaan suuntaan. 

Asiakkaan aktiivinen arki - ideataulu

Opiskelijat ottavat vastuuta muun muassa kirjaamisen ja arvioinnin, verkostoyhteistyön sekä aktiivisen arjen mahdollistamisesta.

Ensimmäistä kertaa maanatantaina Edupolin opiskelijat Anne, Elena ja Sari vetävät työtakit niskaan, pistävät nimilaput rintaan ja lähtevät tutustumaan päivätoiminnan maailmaan.  Itse odotan innostuneena oman työkentän vaihtumista luokasta Rosan tiloihin. Jatkossa blogissa saadaan tietää mm. palvelupäällikkö Kirsi Oksaselta millaista toimintaa Rosassa järjestetään, Pointin ja Edupolin opiskelijoilta miltä tutustuminen asiakkaisiin ja toimintaan on tuntunut ja seuraamme, mitä kaikkea yhteistyö talven aikana tuokaan mukanaan...

Laura Karlsson
toimii Edupolissa sosiaali- ja terveysalan kouluttajana ja ohjaa opiskelijoiden oppimista työvaltaisessa koulutuksessa.