Turvallisuusalan koulutus ja lähihoitajakoulutus Loviisasta Porvooseen - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Turvallisuusalan koulutus ja lähihoitajakoulutus Loviisasta Porvooseen

10.08.2018

Loviisan Johtajantien toimipisteen turvallisuusalan koulutus ja lähihoitajakoulutus muuttavat Porvooseen Ammattitien ja Aleksanterinkadun toimipisteisiin. Muutto tapahtuu kuluvan kuukauden aikana, jolloin lähihoitajaopiskelijat ja turvallisuusalan opiskelijat aloittavat opinnot Porvoossa. Autoalan jatkava vuosiluokka jatkaa vuoden vaihteeseen saakka Loviisassa, jonka jälkeen opiskelijat siirtyvät työelämäjaksolle.

Turvallisuusalan koulutus palaa juurilleen

Edupoli on aikaisemminkin järjestänyt monipuolisesti turvallisuusalan koulutusta Porvoossa ja nyt palataan takaisin juurille. – Tarkoitus on kasvattaa turvallisuusalan koulutusta Porvoon alueella lähivuosina vastaten työelämän kasvaviin tarpeisiin. Turvallisuusala kasvaa ja työllistymismahdollisuudet ovat monipuoliset. Tulemme laajentamaan turvallisuustekniikkaan yhdistämällä turvallisuusalan opintoihin vahvemmin sähkö-, kiinteistö- ja ict-alojen opintoja, jolloin meiltä valmistuu turvallisuusalan moniosaajia. Aiomme myös toteuttaa valvomotyöskentelyopintoja Ammattitiellä ja perustamme sinne virtuaalivalvomon, kertoo Edupolin liiketalouden koulutusjohtaja Sanna Kotomäki. - Turvallisuusalan osalta muutto koskee nimenomaan jatkuvassa haussa olevaa turvallisuusalan perustutkintoa, johon voi vielä hakea mukaan syksyn ajan nettisivuillamme. Turvallisuusalan koulutukset sijoittuvat jatkossa Ammattitien toimipisteeseen. Turvallisuusalan perustutkinnon ja ammattitutkinnon lisäksi koulutamme voimankäyttöä, järjestyksenvalvontaa, teleskooppipatukan- ja kaasusumuttimen käyttöä, jatkaa Sanna. 

Lähihoitajien koulutus jatkaa vetovoimaisena

Kiinnostus sosiaali- ja terveysalaa kohtaan on edelleen pysynyt korkealla, mutta Loviisan seudulta lähihoitajakoulutukseen hakevien määrä on laskenut vuosi vuodelta.  Lähihoitajakoulutus siirtyy Loviisasta Ammattitien ja Aleksanterinkadun toimipisteisiin Porvoossa. – Nuoria ja aikuisia kiinnostaa moninaiset työllistymismahdollisuudet sosiaali-, terveys- ja kasvatus alalle ja se on tosiseikka, että alalla on työmahdollisuuksia runsaasti. Opiskeluvaihtoehtoja on monia ja esimerkiksi juuri nyt on haussa suosittu verkkokoulutus, mikä mahdollistaa opiskelun myös vaikeampien kulkuyhteyksien takaa, kertoo Edupolin asiakaspäällikkö Hannele Pesola.