Paluumuuttajana koulutuksen kautta töihin - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Paluumuuttajana koulutuksen kautta töihin

09.09.2016

Lähes 20 vuotta ulkomailla asuneelle Mira Peltonen-Spathille koulutus tarjosi väylän töihin.  Paluumuuttajana Suomeen palanut Peltonen-Spath huomasi, että työllistyminen on vaikeaa ilman tutkintoa ja ajan tasalla olevaa osaamista. Edupolin liiketalouden opintojen kautta Peltonen-Spath pääsi töihin kiinni ja suoritti myös asiakaspalvelun tutkinnon osan.

-  Kun kuulin, että Edupolissa alkaa merkonomikoulutus, niin hain koulutukseen heti ja paikka tuntui minulle oikealta. Tykkään myymisestä ja olla ihmisten kanssa tekemisissä, joten työskentely vaate- ja lelukaupassa sopii minulle, kertoo Peltonen-Spath.

-  Enää harvemmin otetaan ketään töihin ilman koulutusta, joten joku koulutus on oltava, jotta pääsee töihin. Kaiken kaikkiaan oikein hyvä koulutus minulle, vaikka en ihan aina ymmärtänyt asioiden yhteyttä liiketalouteen. Apua ja tukea sai opinnoissa kaikkeen, jos vain halusi tai tarvitsi. Esimerkiksi tietokoneen käytössä sain haluamaani lisäkoulutusta ja kouluttaja ymmärsi hyvin osaamistarpeeni, pohtii Peltonen-Spath.

Liiketalouden perustutkinnosta asiakaspalveluosa toteutettiin aikuisten osaamisperustan vahvistamisen kautta Edupolin moniammatillisen työryhmän tukemana. Opiskelijat suorittivat kaikki vähintään yhden tutkinnon osan ja osa jopa kaksi, joten motivoitunut opiskelijaryhmä ylitti tavoitteet. Tukena opinnoissa olivat, niin vastuukouluttaja, suomen kielen kouluttaja, kuin oppimisvalmentajakin.

-  Tarjosimme opiskelijoille esimerkiksi kielitukea ja ohjausta tutkinnon suorittamiseen, vaikka kaikille tuki ei ollut tarpeen. Näyttötutkintojärjestelmä voi olla mutkikas kenelle tahansa, mutta monipuoliset tukipalvelut mahdollistivat opinnoista ja työssäoppimisesta selviytymisen. Tiiviillä yhteistyöllä opiskelijoiden kanssa päästiin hyviin tuloksiin. Opiskelijat olivat todella aktiivisia ja rohkeita työssäoppimispaikkojen etsimisessä.  Lisäksi heillä oli hyvä yhteishenki ja asenne, kertoo oppimisvalmentaja Johanna Holmikari.