Mestari Chef - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Sonja on Edupolin ensimmäinen Mestari Chef

19.10.2016

Edupolin ensimmäiseksi Mestari Chefiksi on valittu Sonja Meriläinen. Sonjan annos oli luova ja esteettisesti kauniisti rakennettu: parsaa, uppomuna, hollandaisekastike. Siinä oli jotain tuttua ja jotain uutta.
-Uppomunan valmistusta kokeilin ensimmäisen kerran. Olin tullut juuri yövuorosta töistä ja teki mieli vielä jotain hyvää ennen nukkumaan menoa, Sonja kertoi. 

Mestari Chef kokkaa

Sonja valitsi palkinnoksi kokkausillan itselleen ja kolmelle ystävälleen. Lokakuisena kuulaana iltana Sonja saapuikin ystäviensä kanssa Edupolin Vantaan toimipisteen Kaneli-opetuskeittiöön opiskelemaan ranskalaisen keittiön saloja kouluttaja Anna-Maija Paanasen johdolla. Ilta alkoi kuohuviinillä ja ranskalaisella patongilla. Sonjan toiveena oli oppia uusia tekniikoita, kastikkeiden valmistusta ja tutustua uusiin ruoka-aineisiin. Niinpä menuksi valittiin ruuat, joissa nämä toiveet voitiin täyttää.

Ranskalainen illallinen

Sonja ystävineen valmisti ranskalaisen sipulikeiton, ankan rintaa sekä fasaania konjakkikastikkeella ja perunaröstillä sekä jälkiruuaksi crème brûléeta.

-Tämä oli parasta! Rakastan ruuanvalmistusta ja sain paljon uusia ideoita kokeiluihini, Sonja iloitsi illan päätteeksi.