Liikkumaan on meidät luotu - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Liikkumaan on meidät luotu

21.03.2017

Edupoli on kansainvälistynyt nopeassa tahdissa. Viime vuonna opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuus moninkertaistui. Varsinkin opiskelijat ovat löytäneet kansainvälisen harjoittelun mahdollisuuden. Työssäoppimisjakson suorittaminen ulkomailla antaa valmiuksia kansainvälisessä työyhteisössä toimimiseen. Kielitaito paranee ja ymmärrys ammatin vaatimuksista kansainvälisellä tasolla selkiytyy.

Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä rahoittaa kansainvälisiä työssäoppimisjaksoja EU-rahoitteisesta Erasmus+ liikkuvuusprojektista. Sillä voidaan kattaa matka- ja majoituskulut 6-8 viikon ajan. Elämisen kustannukset maksaa sama taho kuin maksaisi Suomessakin työharjoittelun aikana. Kansainvälinen työssäoppimisjakso ei siten tule opiskelijalle yhtään kalliimmaksi kuin harjoittelu kotimaassa.

Ero perheestä onkin suurempi ongelma, mutta jos perhetilanne sallii, kannattaa hyödyntää kansainvälisen harjoittelun mahdollisuus. Ymmärrettävistä syistä suosituin harjoittelumaa oli viime vuonna Espanja. Siellä harjoitteli matkailun, kaupan- ja hallinnon ja sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita. Muita harjoittelumaita olivat esim. Malta, Viro, Ruotsi, Irlanti ja Sisilia.

Eurooppalainen yhteistyö mahdollistaa myös näyttöjen antamisen kansainvälisessä harjoittelussa. Tänä keväänä näyttöjä annetaan Virossa ja Tanskassa.

Kansainvälinen toiminta ja -kehittäminen ovat Itä-uudenmaan koulutuskuntayhtymän ja Edupolin strategian mukaista toimintaa ja sitä rahoittaa Euroopan Unioni, joten sekä opiskelijat että kouluttajat rohkeasti liikkumaan ja kansainvälistymään, jos siihen vain on mahdollisuus!

Raija Vuorenmaa
toimii Edupolissa kansainvälisten asioiden projektipäällikkönä