Kiltakoulut -toimintamalli vahvistuu Edupolissa - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Kiltakoulut -toimintamalli vahvistuu Edupolissa

 

Mikä Kiltakoulu? Avoin oppimisympäristö - valikoituja, hyväksi koettuja oppimismenetelmiä.

Kiltakoulut-toimintamallissa aktiiviset ammatin opiskelijat hankkivat digivälineitä ja mediaa hyödyntäen vahvan ammattitaidon ja työelämävalmiudet käytännön työtehtävissä. Alasta riippumatta ammattitaitoon sisältyvien osa-alueiden tiedon, taidon ja asenteen kehittyminen jatkuu läpi koko elämän ja ne hyödyttävät opiskelijaa myös tulevaisuudessa entistä todennäköisemmin tapahtuvissa alan vaihdoissa ja osaamisen laajentamisessa.

Edupolissa toimii pian Raksakilta, Maalarikilta, Kokkikilta, Matkailukilta ja tulossa Hius- ja kauneuskilta

Edupolissa halutaan jatkossa panostaa entistä enemmän Kiltakoulut – toimintamalliin. Aikaisemmat kokemukset ovat olleet hyviä: Raksakilta ja Maalarikilta ovat Edupolin edelläkävijöitä toimintamallissa, Askolan toimipisteellä.  Nuoret ovat osoittaneet kiinnostusta toimintamalliin. Kiltakoulut ovat vahvasti yrittäjämäistä toimintaa ja vertaisoppimista, jolloin myös oppilaat saavat paljon vastuuta mm. suunnittelussa. Tällöin myös tekemisestä otetaan luonnostaan enemmän vastuuta. Tiimityöskentely ja yhteisöllisyys nousevat Kiltakouluissa arvoon. Toimintamallilla myös vahvistetaan aidosti yksilöllisiä oppimispolkuja.

Opettajuuden muutos Kiltakoulutoiminnan myötä

Edupolin Kiltakoulujen opettajille on parhaillaan menossa perehdyttäminen. Työelämälähtöisessä oppimisessa opettajalla on monenlaisia rooleja, joista vain harva liittyy perinteiseen mielikuvaan opettajuudesta. Isoimpia mullistuksia on opettajien tiimityön lisääntyminen. Rohkeutta tarvitaan siihen, että uskaltaa hypätä tutuimman substanssiosaamisensa ulkopuolelle, nauhoittaa omat kalvosulkeisensa videolta katsottavaksi ja siirtyä ohjaamaan kaikenlaisen osaamisen karttumista – Kiltakouluissa opettaja ohjaa tekemisen ja osaamisen näkyväksi.

 Uusien Kiltakoulujen lanseeraus

Edupolin POMO-talon toimipisteellä on 15.11.18 luovutustilaisuus, jolloin uusien Kiltojen toiminta virallistetaan asiaan kuuluvin Kilta-merkein ja logoin. Tilaisuus on klo 14-15 auditoriossa ja paikalla ovat Kiltakoulun asiantuntijat / Kiltakoulujen opettajien valmentajat Anu Konkarikoski ja Johanna Rintanen, Edupolin Kiltakoulujen opiskelijat, opettajat, yto-kiltat ja heidän esimiehensä sekä rehtori ja vararehtori. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Sirkku Mentula, p. 0400 360 802

sirkku.mentula@edupoli.fi

Ajankohtaista