Edupoli ja JHL tiivistävät yhteistyötään - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Edupoli ja JHL tiivistävät yhteistyötään

11.03.2016
Kuva: Jarkko Räsänen

Edupoli ja Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL-opisto tiivistävät viime vuonna alkanutta yhteistyötään. JHL-opiston rehtorin Anne Karjalaisen mukaan JHL:n ammatillisilla opintopäivillä otetaan käyttöön nyt myös Edupolin osaamiskartoitus.

- Osaamiskartoitus tehdään kaikille JHL:n ammatillisille opintopäiville osallistuville. Opintopäivillä sitten tarkastelemme osallistujien osaamistasoa sekä koulutustarpeita. Pyrimme myös siihen, että opintopäivillä olisi myös mukana paikallisen oppilaitoksen edustaja, joka kertoisi, millaista ammatillista täydennyskoulutusta sieltä on saatavissa, kertoo Karjalainen.

- Osaamiskartoituksen avulla henkilö voi vertailla omaa osaamistaan vastaavissa tehtävissä olevien osaamisen keskiarvoihin. Se luo hyvän pohjan sille, miten henkilö voi lähteä vahvistamaan omaa ammatillista osaamistaan ja kehittämään henkilökohtaista uraansa. Näen, että Edupolilla on selkeä rooli JHL ry:n jäsenten osaamisen kehittämiskumppanina yhdessä JHL-opiston kanssa, toteaa Edupolin rehtori Markku Kantonen.

Karjalaisen mukaan kartoituksesta on hyötyä myös JHL:lle. - Kun käymme ammattialoittain läpi osaamiskartoituksen tuloksia, saamme niistä eväitä myös omaan suunnitteluumme. Tarpeiden mukaan voimme lisätä ammatillisten opintopäivien kurssisisältöihin juuri niitä asioita, joiden hallintaan alalla työskentelevät liiton jäsenet lisäkoulutusta kaipaavat, Karjalainen lisää.

Osaamiskartoitus tehdään nyt kasvatus-, ravitsemis- ja puhdistusaloille. Myöhemmin keväällä mukaan tulevat myös henkilökohtaiset avustajat.

+ JHL-opiston sivuille >