Aura-hankkeen kautta valmennusta - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Aura-hankkeen kautta valmennusta

27.05.2016

Yli 50-vuotaiden työttömien voi olla vaikea työllistyä tänä päivänä. Edupoli järjestää Aura-hankkeen kautta yli 50-vuotiaille työttömille ohjausta ja valmennusta, jonka kautta he saavat mahdollisuuden hakeutua uudelleen työhön. Aura on tarkoitettu espoolaisille ja vantaalaisille yli 50-vuotiaille asiakkaille, jotka ovat hiljattain jääneet työttömäksi.

Henkilökohtaista ohjauspalvelua

Auran projektipäällikkö Taina Paananen kiteyttää, että kyseessä on henkilökohtainen ohjauspalvelu sekä osittain myös ryhmässä tapahtuvaa ohjausta, jonka avulla luodaan polkuja +50-vuotiaiden työllistymiselle joko suoraan työmarkkinoille tai valmennuksen kautta. Asiakas etsii valmentajan tukemana itsellensä sopivia koulutusvaihtoehtoja. Aura on osallistujalle maksuton eikä siihen osallistuminen vaikuta hänen saamaansa työttömyysetuuteen.

Mitä Aurassa tehdään?

Asiakas aloittaa Aurassa osallistumalla noin viikon mittaiseen Starttivalmennukseen, jossa käydään läpi koulutuksen mahdollisuuksia, opiskelun käytäntöjä, tämän päivän työmarkkinoita ja työhön hakeutumista.

”Aura tarjoaa osallistujalle ryhmätapaamisissa mahdollisuuden keskusteluihin muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Sen kautta osallistuja voi saada uusia näkökulmia tilanteeseensa. Ryhmätapaamisissa on esimerkiksi yrittäjäksi ryhtymiseen, opiskeluun valmistautumiseen tai työnhakuun liittyviä alustuksia”, toteaa Taina Paananen.

Työnantajia haastetaan mukaan Aura-hankkeeseen

Syksyllä käynnistetään yrityksille, työnantajille ja yhteistyötoimijoille kohdistettu some-kampanja yli 50-vuotiaiden työllistymiseksi. Tavoitteena on tuoda esille onnistuneita uudelleentyöllistymisiä yli 50-vuotiaana ja yli 50-vuotiaan vahvuuksia työntekijänä.

”Aura-hankkeen kautta osaavat työnhakijat ja taitavia työntekijöitä kaipaavat työnantajat voivat kohdata. Yrityksille ja työnantajille Aura tarjoaa osaavia ja kokeneita ammattilaisia. Otamme Auran yritysverkostoon mukaan uusia yrityksiä ja työnantajia. Tervetuloa mukaan!” toivottaa Taina Paananen.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Taina Paananen, taina.paananen@edupoli.fi
valmentaja Carina Welling-Tarna, carina.welling-tarna@edupoli.fi 

Lähde: Uudenmaan TE-toimiston viestintä