Askola-Instituutti - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Kaksoistutkinnosta monipuoliset eväät tulevaisuuteen

13.11.2017

Askola-Instituutissa toimivat saman katon alla Porvoon ammattiopisto Amisto (vuoden 2018 alusta Edupoli) ja Askolan lukio. Ammatillisen koulutuksen ja lukion yhteistyö on toiminut erinomaisesti, ja hyvä yhteistyö näkyy myös arjessa. -Lukio hyödyntää ammattiopiston ruokasalia, liikuntatiloja, atk-tiloja ja musiikkitilaa. Lisäksi meillä on yhteinen kuraattori ja opinto-ohjaaja. Ammattiopiston opiskelijat voivat hyödyntää lukion matematiikan, fysiikan, äidinkielen ja kielten opetusta. Kahden tutkinnon suorittamisesta on selvästi etua jatko-opintoihin tai työelämään siirtymisessä, Amiston apulaisrehtori Anja Leino sanoo.

Hyvin integroitu kurssitarjonta ja läheinen sijainti mahdollistavat kahden tutkinnon suorittamisen ilman hyppytunteja tai ilta-opintoja. Näin opiskelu ei käy liian raskaaksi ja opinnot etenevät sujuvasti. -Keskimäärin kahden tutkinnon suorittajat ovat valmistuneet kolmessa vuodessa, mikä on erinomainen saavutus, Askolan lukion rehtori Esa Honkaniemi kertoo.

Kalle ja Kosti opiskelevat kahta tutkintoa

Sähköalan perustutkintoa ja lukio-opintoja toista vuotta opiskelevat Kalle Humala ja Kosti Komulainen ovat tyytyväisiä valintaansa. -Valitsimme kaksoistutkinnon, sillä emme pelkää työntekoa ja uskomme sen antavan monipuoliset jatkokoulutus- ja työllistymismahdollisuudet.

-Sähköalan opintojen avulla on paremmat mahdollisuudet päästä kesätöihin, jolloin opintojen rahoittaminen helpottuu, pohtii Humala. -Töitä opintojen eteen joutuu tekemään, mutta opinnot ovat sujuneet kaikin puolin hyvin. Olemme saaneet opinto-ohjaajalta ja muulta henkilökunnalta aina tarvittaessa apua, huomioi Komulainen.

-Tänä vuonna sähköalan opinnoissa on työharjoittelujaksot, joiden lomassa pitäisi kyetä suorittamaan lukion opintoja. Uskomme kuitenkin järjestelyiden sujuvan hyvin, pohtivat Humala ja Komulainen. 

Kaksoistutkinnon suorittaminen kasvatti sisua

SEO Monninkylän huoltamo-kahvilan yrittäjä Silja Ikonen on myös kaksoistutkinnon suorittanut. Hän valmistui Askola-Instituutista vuonna 2007 plakkarissaan catering-alan perustutkinto ja ylioppilastutkinto.
- Kahden tutkinnon opinnot opettivat tekemään lujasti töitä ja kasvattivat sisua, josta on ollut hyötyä niin ammattikorkeakouluopinnoissa, työelämässä kuin muussakin elämässä, huomioi Ikonen.

Ikosen yhteistyö Askola-Instituutin kanssa jatkuu edelleen, sillä kahvila-ravintolassa on ollut joitakin työssäoppijoita. -Välillä huoltamolla piipahtaa Askola-Instituutin opettajia ja opiskelijoita, jolloin vaihdamme kuulumisia, hän naurahtaa.