Ammatillinen koulutus liikkeessä - Edupoli
Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus
suomi

Valtakunnallinen tempaus ammatillisen koulutuksen puolesta hallituksen koulutusleikkauksia vastaan

16.08.2016

Olemme mukana valtakunnallisessa Ammattiosaamiselle arvoa – ammatillinen koulutus liikkeessä -tempauksessa. Tempauksella tuomme esiin monipuoliset mahdollisuudet, joita ammatillinen koulutus tarjoaa eri-ikäisille opiskelijoille ja alueen elinkeinoelämälle.

Porvoossa tempaukseen osallistuu satoja ammattitutkintoa opiskelevia ja ammattikoulun opettajia maanantaina 22.8. klo 12 alkaen. Tapahtumapaikkana on Porvoon ammattiopisto Amisto.

Koulutusleikkauksilla kauaskantoisia vaikutuksia

Sipilän hallitus aikoo leikata ammatillisen koulutuksen rahoituksesta 190 miljoonaa euroa vuonna 2017. Se vastaa valtakunnallisesti noin 18 500 ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijapaikkaa. Edupolin ja Amiston osalta se merkitsee 180 opiskelijapaikan vähennystä.

Ammatillisella koulutuksella on merkitystä alueen asukkaille ja koko yhteiskunnalle laajemminkin.
Koulutusleikkaukset kohdistuvat kipeimmin henkilöstön määrään ja opetukseen. Se heijastuu suoraan opiskelijoiden asemaan, osaamiseen ja työmarkkina-aseman säilymiseen.

Leikkauksilla on kauaskantoisia vaikutuksia myös alueen elinkeinoelämälle osaavan työvoiman saatavuuden heikkenemisenä. Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimuksen 2016 mukaan 82 % yrityspäättäjistä ja työnantajista uskoo, että kädentaitajista ja tekijöistä tulee olemaan pulaa. EK:n mukaan noin puolet yritysten rekrytointitarpeesta kohdistuu ammattikoulutettuun henkilöstöön.

Tule paikalle kuulemaan ja keskustelemaan ammatillisen koulutuksen tulevaisuudesta

Paikka: Porvoon ammattiopiston piha osoitteessa Perämiehentie 6, Porvoo.
Sateen sattuessa sisätiloissa
Aika: 22.8.2016 klo 12.00-12.30
Ohjelmassa: mielenilmaus, yhteistanssia, kahvia ja jäätelöä

Mielenilmaukseen liittyvät postaukset somessa #amisliikkeessä